De Deutzstraat.
De Deutzstraat.

Cultuurfonds Oegstgeest stimuleert culturele initiatieven

Cultuur

Het Cultuurfonds Oegstgeest (CFO), opgericht om door financiële steun bijzondere cultuurevenementen mede mogelijk te maken en om nieuwe initiatieven te stimuleren, heeft een driejarenplan opgesteld dat een aantal ambitieuze en typisch Oegstgeester projecten omvat. Dat laat het fonds in zijn laatste nieuwsbrief weten.

Afgezien van de mogelijkheid voor eenieder om financiële ondersteuning aan te vragen, zet het CFO zich in om bewoners en belangstellenden in ons dorp te stimuleren om samen en in samenwerking projecten te realiseren met steun van het CFO.

Vanaf 2017 wil het CFO meewerken aan de volgende projecten:
• Culturele pop-up events in de wijk: muziek performances of een tentoonstelling 'aan huis' in een glazen container. Een enthousiaste werkgroep heeft dit in voorbereiding.
• Een Muurgedicht van Jan Wolkers tegenover zijn geboortehuis (zie foto)
• Beeldende kunst in Nieuw-Rhijngeest: in alle wijken staan beeldende kunstwerken. Dus, zo vindt het Cultuurfonds, ook voor Nieuw-Rhijngeest.
• Lichtkunst tegenover het Groene Kerkje op het gevaarlijk donkere parkeerterrein.

Een Lentefestival wordt in 2018 weer in samenwerking met Kasteel Oud-Poelgeest georganiseerd.

In 2016 ondersteunde Cultuurfonds Oegstgeest onder andere de Zondagmatinee in De Paulus, georganiseerd door de Muziekkamer Oegstgeest, met concerten waarin ook Oegstgeester componisten aandacht kregen, Jazz in Oegstgeest, het Herinneringsmuseum Rustenborch in Wijckerslooth en een bijzonder optreden van Cappella pro Cantibus.

Uit de krant

Uit de krant