In juli 2013 werd (voor tien jaar) getekend voor het renoveren van de 'Vijverhof', de witte huisjes bij Hofwijck. | Archieffoto Willemien Timmers
In juli 2013 werd (voor tien jaar) getekend voor het renoveren van de 'Vijverhof', de witte huisjes bij Hofwijck. | Archieffoto Willemien Timmers

Hofbrouckerpark: Hogere bebouwing mogelijk

Politiek

Naar aanleiding van de ingezonden brief vorige week in de Oegstgeester Courant van de Vereniging Hofbrouckerpark/Hofwijck, over de mogelijkheden tot hoogbouw in het Hofbrouckerpark, stelde raadslid Eelke van den Ouweelen afgelopen donderdag vragen aan wethouder Tönjann. De vereniging gaf aan dat in het nieuwe bestemmingplan Oudenhof-Klinkenbergerplas woontorens staan ingetekend op de plaats van de witte huisjes (Vijverhof) bij Hofwijck.

"Zijn wij als gemeente inderdaad juridisch gebonden aan een ontwikkelaar?" wilde van den Ouweelen weten. Wethouder Wendelien Tönjann legde uit dat in het eerder door de raad vastgestelde bestemmingsplan de mogelijkheid voor woontorens reeds is opgenomen. "Als ik die mogelijkheid in het nieuwe bestemmingsplan eruit haal, krijgen we een schadeclaim aan ons broek. We actualiseren het bestemmingsplan zoals het nu ook is."

De wethouder vertelde dat Hofwijck zélf wel wordt geactualiseerd. "Het gaat alleen om de huisjes. Toentertijd zijn die aan Sedos verkocht, en zijn er voor tien jaar afspraken gemaakt. De ontwikkelaar heeft nog steeds de mogelijkheid om daar torens te bouwen. Dit laat onverlet dat wij wel met hem in gesprek gaan of hij dat nog steeds voornemens is. Ik kan zijn oude rechten niet eenzijdig afwijzen. Binnen de bouwvlakken kan hij bouwen, maar we zijn in gesprek om de huidige situatie te handhaven." (WT)

Uit de krant

Uit de krant