Brede School Het Dok in Nieuw-Rhijngeest. | Archieffoto Wil van Elk
Brede School Het Dok in Nieuw-Rhijngeest. | Archieffoto Wil van Elk

Kamervragen over Het Dok

Politiek

Begin deze week heeft CDA-kamerlid Michel Rog kamervragen gesteld aan Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, over de gang van zaken rondom de Oegstgeester Basisschool Het Dok.

Door de crisis in de bouw van de voorgaande jaren, haalt Het Dok het beoogde leerlingenaantal (de stichtingsnorm) van 298 leerlingen op 1 okotber aanstaande niet. Daarom dreigt sluiting of moet een fusiepartner gevonden worden. Dat laatste blijkt nog niet zo makkelijk. In 2019 verwacht men ruim boven de 300 leerlingen te zitten, dus de eenvoudigste oplossing zou zijn als de school vanuit Den Haag nog wat extra tijd krijgt. Dit heeft de school echter al eerder gekregen, en een tweede maal uitstel verkrijgen is zeer ongebruikelijk.

"Deelt u de gedachte dat het niet tijdig halen van de stichtingsnorm buiten de invloedsfeer van de betrokken scholen ligt en daarom deze scholen niet verweten kan worden?" wil Rog van de staatssecretaris weten. Ook wil hij van Dekker weten of hij de gedachte deelt dat 'nu de woningbouw weer aantrekt, dergelijke scholen een extra overgangsperiode gegund moet worden?'

Het antwoord op deze en andere vragen wordt in principe binnen zes weken verwacht. (WT)

Uit de krant

Uit de krant