Afbeelding

Lintje voor Maarten van Tol

Algemeen Kort nieuws

Op vrijdag 13 januari heeft burgemeester Emile Jaensch een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan dr. M.J.D. van Tol.

Oegstgeestenaar Maarten van Tol was hoofd van het Immunologisch Laboratorium van het Willem-Alexander kinderziekenhuis van het Leids Universitair Medisch Centrum. Tijdens een afscheidssymposium ter gelegenheid van zijn vervroegde pensionering is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Van Tol is opgeleid als een van de eerste immunologen in Nederland. Vanaf 1983 was hij verbonden aan het LUMC waar hij zich onder andere inzette om de resultaten van beenmergtransplantaties bij kinderen te verbeteren. "Maar daarnaast bent u altijd enorm betrokken geweest bij uw studenten. U luisterde niet alleen goed naar hun inbreng, u moedigde ze ook aan om open te zijn, vragen te stellen en discussies aan te gaan," zo sprak Jaensch. Vanaf 2007 was van Tol voorzitter van de Opleidingscommissie. "Ook heeft u in overleg met de werkgroep Studentensucces een nieuw mentoraat voor studenten opgezet."
Maarten van Tol wordt beschreven als iemand met een grote dossierkennis. "U bent gedreven in alles wat u doet. Er is mij ter ore gekomen dat u nooit iets voor minder dan honderd procent kunt doen."

Uit de krant

Uit de krant