Afbeelding

Afscheid Simon Vogel

Politiek

In de laatste raadsvergadering van 2016 nam Simon Vogel (fractievoorzitter en raadslid voor Hart voor Oegstgeest) afscheid van de gemeenteraad. Hij was, na Tim van Tongeren van Progressief Oegstgeest, het langstzittende raadslid. Vogel blijft als steunfractielid nog actief voor zijn partij.

Burgemeester Emile Jaensch roemde zijn financiële kennis en zijn scherpe woordgrappen. Ook zijn mede-raadsleden spraken bij zijn vertrek mooie woorden. Van Tongeren noemde Vogels fractievoorzitterschap een 'stijlbreuk'. "Je was voorkomend en beleefd. Nooit zag ik je voluit boos; ik heb veel waardering voor je."
VVD-fractievoorzitter Nicole Zwart noemde hem 'rustig, stabiel en een taalkunstenaar. "Je grappen vertelde je meestal met een verholen glimlach; ontwapenend en droog." Eelke van den Ouweelen (Lokaal) noemde Simon Vogel 'op den top een heer'. "Misschien wel tè beschaafd, maar plezierig en deskundig." Het CDA memoreerde bij monde van Eibertjan van Blitterswijk Vogels 'ietwat verdrietige blik' als er in de raad veelvuldig Engelse leenwoorden werden gebruikt. "We verliezen ons boekhoudkundig geweten, een verstandig en pragmatisch man." Als laatste noemde Jan Vos (D66) Vogel een waardevol raadslid. "Haarscherp en logisch, en ironisch realistisch."
Simon Vogel zelf zei dankbaar te zijn dat hij een bijdrage mocht leveren aan de gemeente Oegstgeest. "Oemoemenoe," sprak hij als klankdicht in Zeeuws dialect, wat betekent 'Wat moeten we nu'. Voor alle fractievoorzitters had hij als bedankje een zelf uitgezocht Bommel-boekje. (WT)

Uit de krant

Uit de krant