De asiel-kerstbomen van Vrij Groen kunnen begin januari gebracht worden naar Kunstweide Ommenabij nabij het Valkenburgse Meer.
De asiel-kerstbomen van Vrij Groen kunnen begin januari gebracht worden naar Kunstweide Ommenabij nabij het Valkenburgse Meer.

Kunstweide Ommenabij redt kerstbomenasiel Vrij Groen

Algemeen Kort nieuws

groen ♦ Over een week is het zover, dan kunnen Oegstgeestenaren weer hun kerstboom ophalen die een jaartje 'asiel' heeft gevonden op de biodiversiteitstuin Vrij Groen in Nieuw Rhijngeest. De meeste bomen zijn flink gegroeid en wat is een betere manier om ook je kerstboom duurzaam te gebruiken.

Vrij Groen stond echter voor het probleem waar de bomen vanaf januari, wanneer ze normaliter weer terug gebracht kunnen worden, nu heen kunnen. Nadat de gemeente Oegstgeest, na een eerdere positieve toezegging, op 22 november officieel heeft laten weten geen tijdelijke plek voor het kerstbomenasiel te hebben, schoten Ceciel Smit en Lamp Wouda van de Kunstweide Ommenabij te hulp.

Ommenabij is de naam die kunstenaar Lamp aan het stukje land heeft gegeven dat hij in 2011 samen met Ceciel gekocht heeft. Het lig op het 'drie-landen-punt' tussen Leiden, Wassenaar en Valkenburg, vlak bij het Valkenburgse Meer.

Wouda en Smit dragen de activiteiten van Vrij Groen een goed hart toe en hebben besloten een deel van hun land ter beschikking te stellen aan de kerstbomen die vanaf in januari (terug)gebracht kunnen worden naar Vrij Groen.

Tussen 7 en 21 december kunnen de kerstbomen op woensdag- en zaterdagmiddag opgehaald worden op de huidige locatie aan de Rhijnhofweg 13. Vanaf woensdag 4 januari 2017 kunnen de kerstbomen op de Kunstweide worden teruggebracht. Meer informatie over het kerstbomenasiel en kerstboomverzorging: www.vrijgroen.info.
Kunstweide Ommenabij ligt aan de Ommedijkseweg 30, 2331 AT Leiden, bij het Valkenburgse Meer, naast autodemontagebedrijf de Graaf.

Uit de krant

Uit de krant