Alle planten uit de geurheuvel worden opgepot en gelabeld.
Alle planten uit de geurheuvel worden opgepot en gelabeld.

Vrij Groen zoekt nu zelf asiel en een nieuwe plek

Algemeen Kort nieuws

groen ♦ Jarenlang heeft Vrij Groen asiel geboden aan kerstbomen en dit jaar ook aan bloembollen, wat zelfs het landelijke nieuws nog haalde. Nu zoekt ze zelf asiel.

Het is een feit. De ontmanteling van Biodiversiteitstuin Vrij Groen is begonnen. Voor het einde van het jaar moet Vrij Groen weg zijn van de Rhijnhofweg in Oegstgeest zonder nog te weten waarheen.

Dat is jammer, want het betekent op dit moment twee keer verhuizen, dus twee keer verhuiskosten. En een tijdelijke opvang voor de zeecontainer, de kasbogen, de pallets met bouwmateriaal en vooral ook de duizenden potten met planten, die door de vrijwilligers van Vrij Groen samen met deelnemers aan de Landelijke Natuurwerkdag afgelopen zaterdag al zijn opgepot. Het is een triest en ontheemd gezicht nu op het land.

"Weet u een plek waar een doorstart gemaakt kan worden, of heeft u een plaats voor de (tijdelijke) opslag van het materiaal, laat het dan vooral weten," aldus een woordvoeder. De vrijwilligers van Vrij Groen gaan ondertussen door met het verhuisklaar maken van materiaal en planten en kunnen iedere hulp gebruiken. Iedere woensdag- en zaterdagmiddag zijn zij volop bezig.

Uit de krant

Uit de krant