Kerstconcert Blokfluitensemble Praetorius
Kerstconcert Blokfluitensemble Praetorius Foto: praetorius.nl

Praetorius goes Xmas

zaterdag 16 december 2023 20:00 tot 21:30

Blokfluitensemble Praetorius duikt op 16 december om 20.00 uur in de witte wereld van de kerstmuziek, met een medley van populaire kerstliederen. Het ensemble speelt het vrolijke Kerstconcert van Arcangelo Corelli, delen van de kerstoratoria van Bach en van Saint-Saëns en bekende Nederlandse kerstliederen in de bewerking van Ton Koopman. De oratoria en liederen worden gezongen door de bekende bariton Willem de Vries. Iedereen wordt van harte uitgenodigd mee te zingen!

Praetorius is een vereniging van ongeveer twintig getalenteerde blokfluitisten uit heel Nederland, onder leiding van Norbert Kunst, blokfluitdocent en blokfluitbouwer. Norbert speelde in veel Europese barokorkesten, waaronder Les Arts Florissants (Parijs), Musica Antiqua Köln, Concerto Köln en de Nederlandse ensembles Musica Ad Rhenum en Trio Passaggio. Het ensemble speelt op tal van blokfluiten, van sopranino tot sub-contrabas.

Kaarten à 17,50/ 12,50 zijn verkrijgbaar vanaf 19.30 uur bij de ingang van de Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1 in Leiden, of via de website praetorius.nl. 

Locatie