Peter Messemaker voorkomt een doelpunt van Woubrugge. | Foto Lichtenbeldfotografie.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest verstevigt tweede plek

Sport

FC Oegstgeest won afgelopen zaterdag, 16 februari, met 3-1 van Woubrugge. Op driekwart van de wedstrijd kwam Woubrugge nog wel even gelijk, maar korte tijd later maakte FC Oegstgeest dit weer goed (2-1). Vlak voor tijd ging de deur definitief dicht met maken van de 3-1. Het was een sportieve wedstrijd waarin FC Oegstgeest ondanks gevaarlijke tegenstoten wel de bovenliggende partij was.

Afgelopen week is het terras op het complex van FC Oegstgeest helemaal gereedgekomen. Hierdoor is het oppervlak van het terras sterk vergroot. En dat is ook wel nodig om al de toeschouwers te herbergen. De timing was perfect want zo was iedereen in staat om vanaf het terras in een heerlijk voorjaarszonnetje van de wedstrijd te genieten.

FC Oegstgeest startte niet in de sterkste opstelling. Doorgaans beginnen Timo Lichtenbeld, Lars van Bommel en Bob den Hollander wel in de basis, maar nu was dat de bank. Trainer Huig Jan Heeringa en assistent-trainer Cor Varkevisser zouden in het laatste half uur van de wedstrijd nog wel een aantal wissels toepassen om naar eigen zeggen "de wedstrijd open te breken". Daar slaagden wel in ieder geval goed in.
Beide ploegen wilden voetballen. Hierdoor was het een open wedstrijd met kansen aan beide zijden. FC Oegstgeest had hierbij over het algemeen wel het meeste initiatief en overwicht. Rond de vijftiende minuut lanceerde Rens van der Spek aanvaller Abel Bormans die vanaf eigen helft ongestoord richting Woubrugge doel kon opstomen (1-0). Lange tijd zou dit onveranderd blijven ondanks grote kansen aan beide zijden. Zo kwam Abel Bormans in de 34ste minuut na diverse capriolen in een kansrijke positie, echter zonder het gewenste resultaat. Ook kwam hij in het begin van de tweede helft nog een keer vrij voor de keeper. Ook nu ging de bal net naast.
In de 66ste minuut constateerde de scheidsrechter een overtreding in het zestien meter gebied van FC Oegstgeest. Peter Messemaker wist de penalty goed te pareren, maar helaas scoorde Woubrugge in tweede instantie alsnog (1-1). Zo zag Woubrugge hun sterke start in de tweede helft toch beloond.
De gelijkmaker was tevens ook een wake-up call voor FC Oegstgeest. De trainersstaf besloot een aantal wissels toe te passen, eerst werd Bob den Hollander ingebracht ten koste van Joep den Tulder. En later Lars van Bommel voor Rens van der Spek. Özcan Bayram was al eerder ingekomen voor Daniël Gras. Dit bleek een duidelijk keerpunt in de wedstrijd. Op aangeven van Adil Harfaoui zette Lars van Bommel heel snel de 2-1 op het scorebord. Even later spatte een schot van Adil Harfaoui nog uiteen op de lat.
Abel Bormans tekende vlak voor tijd voor het derde doelpunt. Met een prachtige lob verschalkte hij de overigens zeer goed keepende keeper van Woubrugge: 3-1.

Dankzij de winst op Woubrugge afgelopen zaterdag en de winst van LSVV70 op Alphense Boys verstevigt FC Oegstgeest zijn tweede plek in de ranglijst. Woubrugge kwam natuurlijk naar Oegstgeest om bij winst dichterbij, op drie punten, te komen. Gezien de verdienstelijke resultaten van de laatste wedstrijden van Woubrugge was dat ook niet ondenkbaar. Ook Alphense Boys had bij winst FC Oegstgeest in de stand dichter genaderd. Gelukkig werd dit door LSVV70 tenietgedaan. Nu staat FC Oegstgeest dus 6 punten los op nummer drie in de ranglijst.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd bij LSVV70 op het programma. LSVV70 is de laatste tijd ook in de 'winning mood', dus zaak voor FC Oegstgeest om volgende week het 'koppie' erbij te houden.

Opstelling FC Oegstgeest: Messemaker, Gianfiglio, Solleveld, Apcar, Harfaoui, Niewenburg, Wenink, Van Tulder (65. Den Hollander), Bormans, Van der Spek (71. Van Bommel), Gras (54. Bayram).