De cricketspelers van Ajax 1 promoveren naar de eerste klasse.
De cricketspelers van Ajax 1 promoveren naar de eerste klasse.

Ajax 1 promoveert naar de eerste klasse

Sport

Afgelopen zondag was een belangrijke dag voor de cricketspelers van Ajax 1. Als de thuiswedstrijd tegen VRA 2 zou worden gewonnen dan was promotie een feit. Dit seizoen promoveren de twee hoogstgenoteerden naar de eerste klasse. Het doel zou worden bereikt ondanks goede tegenstand van VRA.

De Amsterdammers gingen eerst batten en was het aan de thuisploeg om de totale score van de opponent zo laag mogelijk te houden. Het werd snel duidelijk dat VRA niet van plan was om zo maar aan het feestje van Ajax mee te werken. De battingsite was solide en dat werd ondersteund door het gegeven dat de eerste batsman uitging op een score van 47. Daarna vielen de wickets sneller, maar scoren deed VRA wel degelijk. Vrijwel alle slaglieden behaalden dubbele cijfers. Nadat op 137 de halve battingsite uit was, toonde VRA in het vervolg een aanvallend offensief en zou uiteindelijk op een fors totaal van 202 runs komen. Vangballen waren er voor Mouzamil Iqbal, Bart Kooistra en Greg Connor (2). Moshin Kahn, Joost Kooistra en Dennis Brouwer hadden als bowlers ieder twee wickets. Daarna was het aan Ajax om in 40 overs meer dan genoemd totaal te maken. Van meet af aan toonde de batsmen van Ajax lef. Na drie overs stond al een totaal van 20 op de borden. Er was geen spoor van mentale druk te bespeuren en kregen de toeschouwers een degelijk battend Ajax te zien. Pas op 80 viel het eerste wicket: Sunil Lamba ging met een persoonlijke score van 47 naar de kant. Thomas Milde pakte het goed op en steunde de agressief battende Jennah Kanagasapathy (44) en Moshin Kahn (38). In de 24e over etaleerde eerstgenoemde een surplus aan kwaliteit door de bal tweemaal achtereen voor zes weg te slaan. In deze over vielen 24 runs en dit gegeven brak het verzet van de tegenstander. In de 31e over ging Ajax over het totaal van VRA heen. 

Thomas Milde en Greg Connor bleven met 36 en 14 runs not out. De promotie was een feit en net als zaterdagavond vanwege het 1000e wicket van Emiel Sluyterman kon het feest beginnen. Thomas Milde: 'Promotie was dit seizoen het doel en dit is gelukt. We hebben een constant succesvol seizoen gespeeld en dit is de kroon op het werk. VRA heeft prima tegenspel geboden, maar Ajax was vandaag battend zo sterk en had zoveel zelfvertrouwen dat het hoge totaal van de tegenstander overtuigend werd overtroffen," aldus een opgetogen Thomas. "Prachtig om de titel in het jubileumjaar te pakken en volgend seizoen op het nieuwe complex eerste klasse te spelen," vulde voorzitter Frits de Jongh aan. 

Door Wim van Tuijl

Uit de krant

Uit de krant