Marnix Franken in duel. | Foto: lichtenbeldfoto.nl.
Marnix Franken in duel. | Foto: lichtenbeldfoto.nl. Foto: Paul Lichtenbeld

UDO 1 start te laat - UDO JO15-1 kampioen

UDO 1 ontving afgelopen zaterdag KSD Marine. Het zou een doelpunten rijke pot worden waarbij UDO toch achter de feiten aan liep. Binnen twee minuten wist KSD Marine al op voorsprong te komen.

Nadat UDO na ongeveer een kwartier op gelijke hoogte kwam door een doelpunt van Daniël Gras zou KSD Marine zelfs uitlopen tot 1-4. Na een kwartier in de tweede helft drong UDO steeds meer aan. Dit resulteerde in twee doelpunten. De eerste van Daniël Gras op een perfecte pass van Cas Bolink en in het tweede geval passeerde Patrick Vergeer de ver uitgelopen keeper van KSD Marine. Helaas bleef het bij die 3-4. UDO heeft zich in de eerste helft laten overrompelen en kon dit ondanks keihard werken niet meer wegwerken in de tweede helft. UDO JO15-1 was meer succesvol afgelopen zaterdag.

De JO15-1 van UDO reisde zaterdag af naar Valkenburg waar bij winst, tegen Valken '68 JO15-1, het kampioenschap een feit zou zijn. De ploeg van Joost den Hollander en Ronald van Beelen draait een goed seizoen waarbij nog slechts één wedstrijd is verloren. De wedstrijd begon voortvarend voor Valken '68. Tijdens de eerste minuten bleek al dat de tegenstander niet van plan waren om mee werken aan een UDO-feestje. Na 22 minuten was het raak voor Valken ''68, dat de score wist te openen. Hierna kwam UDO steeds meer in de wedstrijd en werden er meer duels gewonnen. De tweede helft zagen gaf UDO de tegenstander vrijwel geen ruimte meer. Na twee minuten werd de stand gelijkgetrokken: 1-1.

UDO verdedigde goed en de snelle buitenspelers van de tegenstander konden niet meer voor gevaar zorgen. De 1-2 was in de maak en uiteindelijk was het wederom Camiel Perquin die halverwege de tweede helft door de Valken verdediging wist te breken en het net wist te vinden. Na de 1-2 probeerde Valken '68 nog om de stand gelijk te trekken maar de spelers waren niet bij machte om dit UDO te verslaan.
Na het laatste fluitsignaal was het kampioenschap voor de JO15-1 van UDO een feit.

Alle complimenten voor de spelers die dit seizoen keihard hebben gewerkt om tot dit resultaat te komen. Zowel individueel en als team zijn grote stappen gemaakt.