IJszeilers Dimitri van der Zon en Martin van Beukering. | Eigen foto
IJszeilers Dimitri van der Zon en Martin van Beukering. | Eigen foto

Oegstgeester ijszeilers derde van Nederland

Sport

De Oegstgeester bikkels Dimitri van der Zon en Martin van Beukering zijn twee weken geleden afgereisd naar Fiskeboda. Daar vonden in gastland Zweden dit jaar van 13 tot en met 17 februari het Europees en Nederlands kampioenschap Monotype XV 2017 ijszeilen (de Formule 1 van het ijszeilen) plaats.

Na maanden finetunen van de ijszeiler en conditietraining (inclusief een alcoholvrije maand) zijn Dimitri van der Zon en Martin van Beukering er in geslaagd er dit jaar met een derde plek van Nederland vandoor te gaan. Vorig jaar werden de heren nog vijfde.
Met de derde plaats voor Nederland waren ze een goede middenmoter (18de) in het Europees kampioenschap. Dit kampioenschap kende dit jaar een recordaantal deelnemers uit zeven Europese landen met totaal 36 Monotype XV's waarvan vijftien Nederlandse deelnemers.
Helaas vonden er dit jaar twee frontale botsingen met snelheden boven de tachtig kilometer per uur plaats.

Komend jaar willen Van der Zon en Van Beukering ze hun ijszeiler genaamd VKOS (Vrouw en Kind Ontwijkend Speelgoed) verder verbeteren om ook in de top van het Europees kampioenschap te kunnen strijden. Sponsors zijn welkom.

www.youtube.com/watch?v=0JK80QuosnE&sns=fb
www.facebook.com/dimitri.vanderzon/videos/10210833866077105/

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant