Martijn Theunissen (JO-19) speelde een prima wedstrijd. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Martijn Theunissen (JO-19) speelde een prima wedstrijd. | Foto lichtenbeldfoto.nl

UDO goed op dreef

Sport

Zowel Vv Oegstgeest als Vv UDO wonnen dit weekend hun uitwedstrijd respectievelijk bij KSD-Marine en Wassenaar. UDO deed dit overtuigend met 0-3 en Oegstgeest met maar liefst 0-13. Oegstgeest heeft hiermee haar eerste plek in de ranglijst nog verder verzekerd en UDO stijgt twee plekken van 11 naar 9. Een prima weekend dus voor beide eerste teams van de beoogde fusie-verenigingen.

Trainer Nikivor van Rijn van UDO miste deze wedstrijd een groot aantal basisspelers. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen won Wassenaar nog met 2-3. Dit was voor Van Rijn om het spelsysteem te wijzigen in 4-4-2. Dit en de grote inzet van de spelers leidde tot een wedstrijd waarin UDO bij vlagen zeer goed voetbal liet zien.

Aanvaller Patrick Vergeer was degene die door een oplettende actie UDO op de 0-1 voorsprong bracht (25e minuut). Nadat hij in de aanval eerder al onderuit was gehaald, wist hij door zich goed op te stellen een terugspeelbal van de tegenstander te onderscheppen en die vervolgens af te ronden. Dit was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen tot nu toe.

Bij UDO was de spoeling dun. Kubilay Isik viel tijdens de warming up als gevolg van een blessure al uit. Martijn Teunissen, een A-junior, die overigens een zeer goede wedstrijd speelde, stond al vanaf het begin in de basis. Rutger Hoogkamer kwam tijdens de wedstrijd richting Wassenaar-UDO, maar hij had in UDO 2 al een helft gespeeld. Rutger Hoogkamer zou later Koen du Maine vervangen. Hij wist al snel de stand op 0-2 te brengen. Patrick Vergeer wist via een vrije trap bijna opnieuw tot scoren te komen. Helaas scheerde de bal net over de lat.

Het bij tijd en wijle goede spel van UDO resulteerde in een overwicht dat zelfs nog tot een derde doelpunt leidde. Rutger Hoogkamer zette ongeveer een kwartier voor het einde de 0-3 op het scorebord.

Deze winstpartij is een goede remedie om de mindere prestatie van de vorige wedstrijd te vergeten en verder omhoog te kijken. Als UDO blijft presteren is een plek in het linker rijtje meer dan realistisch en gerechtvaardigd.

Uit de krant

Uit de krant