Afbeelding
Foto: Sandra

Lijsttrekkersdebat Provinciale Staten verkiezingen - vliegtuigoverlast

Politiek

Op 20 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten. De provincie heeft een belangrijke stem als het gaat om het verminderen van de geluidsoverlast die velen in de regio ervaren door laagvliegende vliegtuigen van en naar Schiphol.

Om bewoners in de regio te informeren, organiseren Duurzaam Dorp, Oegstgeest zonder Vlieghinder en Werkgroep Kaag & Braassem in samenwerking met de Natuur & Milieu Federatie een debat met de lijsttrekkers van de partijen die verkiesbaar zijn voor Provinciale Staten Zuid-Holland.
In het noordelijk deel van Zuid-Holland wordt door velen geluidshinder ondervonden van laag overkomend vliegverkeer. Op een afstand van 15 tot 20 kilometer van Schiphol vliegen veel toestellen op 700 meter en soms nog lager over. Dit gebeurt zowel overdag als 's nachts. In de regio Leiden gaat het vooral om landend verkeer, in het oostelijker deel zoals bij Kaag en Braassem veroorzaken zowel opstijgende als dalende vliegtuigen veel geluidsoverlast. In het noordwestelijk deel van de Bollenstreek gaat het om opstijgend vliegverkeer.
"Tot voor kort had de provincie Zuid-Holland nauwelijks aandacht voor de problematiek van de geluidsoverlast, veroorzaakt door het vliegverkeer. In de verkiezingsprogramma's voor de komende verkiezingen krijgt dit - voor onze regio belangrijke - onderwerp slechts bij een paar partijen aandacht. Het debat biedt bewoners gelegenheid te horen waar de verkiesbare statenleden voor staan met betrekking tot de geluidsoverlast van laag overkomende vliegtuigen en de toekomst van de luchtvaart gerelateerd aan onze leefomgeving. En welke rol het Klimaatakkoord hierin speelt", aldus de organisatie.
Deze avond is nadrukkelijk bedoeld voor bewoners van de regio Leiden, Bollenstreek w.o. Teylingen en Kaag & Braassem.

Verkiezingsdebat, 26 februari, Raadszaal Gemeentehuis Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg.

Tijd: Inloop: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur

Uit de krant

Uit de krant