De hoofdingang van het Rijnlands Lyceum aan de Apollolaan. | Archieffoto Willemien Timmers
De hoofdingang van het Rijnlands Lyceum aan de Apollolaan. | Archieffoto Willemien Timmers

Aanvraag gemeentegarantie Rijnlands Lyceum voor uitbreiding internationale afdeling

Onderwijs

Het college van burgemeester en Wethouders van Oegstgeest heeft besloten een gemeentegarantie te verstrekken aan Stichting het Rijnlands Lyceum ter hoogte van € 2.000.000,- om extra ruimte te realiseren bij de locatie Oegstgeest. Dit gebeurt onder voorbehoud van de op 1 juni eventueel door de raad te uiten wensen en bedenkingen.

Het Rijnlands Lyceum heeft deze gemeentegarantie nodig om een lening aan te gaan. Daarmee wil zij extra ruimte realiseren voor de internationale afdeling. In de praktijk is namelijk gebleken dat het internationale onderwijs meer ruimte nodig heeft dan waar zij recht op heeft. Internationaal onderwijs valt onder dezelfde wet- en regelgeving als het overige reguliere onderwijs. Voor dit type onderwijs wordt dan ook dezelfde ruimtenormering gehanteerd. De school komt daardoor niet in aanmerking voor een uitbreiding die wordt bekostigd door de gemeente.

Omdat de gemeente het, in het kader van het expatbeleid, wel belangrijk vindt dat het internationale onderwijs over goede voorzieningen beschikt, biedt deze gemeentegarantie een passende oplossing.

Uit de krant

Uit de krant