Het gouden bruidspaar Paul en Ceciel Belt.
Het gouden bruidspaar Paul en Ceciel Belt.

Paul en Ceciel Belt vijftig jaar getrouwd

Human Interest

Woensdag 7 juni waren Paul en Ceciel Belt vijftig jaar getrouwd. De kinderen hadden het huis versierd en de hele straat mocht het weten: hier woont het gouden bruidspaar.

Paul en Ceciel zijn beiden geboren en getogen in Zoeterwoude aan de Schenkelweg. Hoewel ze elkaar al 75 jaar kennen, was het zeker geen liefde op het eerste gezicht. Ceciel vond Paul eigenlijk, zoals zij zelf zegt, een pestventje. Toen zij een keer samen in de bus zaten, sloeg de vonk over. Paul zat in dienst en hij was met verlof. Eigenlijk wilde hij niet terug en Ceciel had medelijden met hem.
Paul en Ceciel trouwden in november 1966 voor de wet, zodat ze dan eerder een huis konden krijgen. Op 7 juni 1967 stapten ze definitief in het huwelijksbootje.

Ze betrokken een huisje aan de Dorpsstraat in Zoeterwoude. Het jaar daarop werd hun zoon Walter geboren. In 1969 kwam hun dochter Ellen en was het gezin compleet. Voordat Ellen één jaar was, verhuisde het gezin naar de Gladiolenlaan in Oegstgeest. In 1986 verhuisden ze naar de Rijnzichtweg. Inmiddels woont het stel alweer vijf jaar in de Korenbloemlaan in Oegstgeest.


Paul Belt werkte eerst als timmerman bij diverse werkgevers, maar het allerleukste vond hij zijn baan als conciërge bij het Bonaventuracollege aan de Burggravenlaan in Leiden. Daar heeft hij heel wat kinderen voorbij zien komen, maar het gekste is hij op zijn drie kleindochters en kleinzoon.
Ondertussen geniet het stel van een welverdiend pensioen en gaan ze wekelijks langs bij Ceciels moeder Bep van der Krogt die dit jaar haar honderdste verjaardag vierde.

Uit de krant

Uit de krant