Kintan van Leeuwen en Elisah Sauerbier van de Stichting Cultural Development Collective, met vertegenwoordigers van de scholen die meedoen. | Foto Sindy Kusumanto
Kintan van Leeuwen en Elisah Sauerbier van de Stichting Cultural Development Collective, met vertegenwoordigers van de scholen die meedoen. | Foto Sindy Kusumanto

Cultural Development Collective vraagt aandacht

Algemeen

Elisah Sauerbier (20) en Kintan van Leeuwen (19), zijn twee oud-scholieren van de Joris de Witte, te Oegstgeest. "Afgelopen november hebben wij onze eigen goede doelen stichting opgericht, genaamd Cultural Development Collective (CDC). De doelstelling van onze organisatie is het verbinden van mens en maatschappij, door middel van het organiseren van ontwikkelingssamenwerkingsprojecten."

Tijdens de projecten willen Elisah en Kintan een verbinding creëren tussen mensen, landen en verschillende culturen. De stichting wil zich zo bezighouden met de hedendaagse ontwikkelingen die in de internationale samenleving plaatsvinden.

"Wij willen starten waar wij ooit begonnen zijn, en gaan ons eerste project uitvoeren in samenwerking met onze oude basisschool Joris de Witte. CDC zal met de basisscholengemeenschap Joris de Witte, de Daltonschool en SKO de Buren 'Project Gaia' als Paasactie van de grond tillen." Project Gaia is in essentie een schoenendoos-inzamelingsactie die zij in een nieuw licht zullen plaatsen door de leerlingen op een interactieve en persoonlijke manier te betrekken bij de donatie. "Met dit initiatief willen wij het maatschappelijk bewustzijn in de gemeente Oegstgeest meer stimuleren."

De opbrengst van deze actie zal door hen persoonlijk overhandigd worden aan 'Sambodhi Home' in Sri Lanka, een NGO die dient als een tehuis voor gehandicapten, zowel geestelijk als lichamelijk. "In plaats van individuele schoenendozen zullen we 'klassendozen' inzamelen. De bedoeling is dan dat alle kinderen in een klas gezamenlijk een doos vullen."

'Project Gaia' zal niet alleen bestaan uit een donatie maar ook uit een samenwerking om de ontwikkeling van deze NGO te bevorderen. De bewoners van Sambodhi Home maken kunstwerken. Door deze te verkopen financiert de NGO de onkosten van hun organisatie en dragen zo ook bij aan de maatschappij.

"Na de overdracht van de klassendozen in Sri Lanka zullen wij meerdere dagen verblijven in het tehuis om de NGO op weg te helpen met de geleverde donatie. Het gehele project wordt op camera vastgelegd, waarmee wij de leerlingen van onze basisscholen later willen laten zien wat de invloed is die zij kunnen hebben op anderen."

"Om dit project mogelijk te maken hebben wij ook uw hulp nodig! Wilt u weten hoe u betrokken kunt zijn? Neem dan contact op met de bestuursleden en volg ons eerste project via onze website: www.cdcexplore.org, facebook: Cultural Development Collective en instagram: @cdcexplore."

Uit de krant

Uit de krant