Afbeelding

Open Monumenten & Osger Weekend

Algemeen

Onder het thema Boeren, burgers en buitenlui vindt op zaterdag 9 en zondag 10 september het Open Monumenten & Osger Weekend 2017 plaats.

'Boeren, burgers en buitenlui', dat was van oudsher de uitroep waarmee de stadsomroeper de aandacht van het publiek trok. Met die drie begrippen was in feite iedereen genoemd: de bewoners van stad en land plus rondtrekkende mensen zonder vaste woonplaats. Het is een thema dat goed past bij Oegstgeest. Onze gemeente is namelijk rijk aan kastelen en buitenplaatsen geweest.

Iedereen kan tijdens het Open Monumenten & Osger Weekend genieten van een rijk en gevarieerd programma waarbij kunst en cultuur hand in hand gaan.


Fietsroutes
Voor dit weekend is er ook een fietsroute uitgestippeld langs boerderijen, voormalige buitenhuizen en groene locaties. Deze fietstocht sluit aan op een regionale fietstocht, die in samenwerking met de ons omliggende gemeenten is samengesteld. Op zondag 10 september is er speciaal voor nieuwkomers in Oegstgeest (jong en oud) een fietstocht onder leiding van een deskundige gids. Deze fietstocht vertrekt om 13 uur vanaf het Gemeentehuis en duurt ongeveer 1,5 uur. Alle deelnemers graag hun eigen fiets meenemen. Er zijn tolken aanwezig die, indien nodig, de informatie toegankelijk maken.

Meer informatie
Het programmaboekje is vanaf 24 augustus (gratis) te verkrijgen bij het Gemeentehuis, de Oegstgeester boekhandels, de bibliotheek, K&O, diverse winkeliers en tijdens het weekend, op de deelnemende locaties. Het programma is vanaf die datum ook te vinden op www.osger.nl.


Het Open Monumenten & Osger Weekend wordt gerealiseerd door de Stichting Osger Support en de Vereniging Oud Oegstgeest, ondersteund door de gemeente Oegstgeest.

Uit de krant

Uit de krant