Burgemeester Jaensch bracht Piet en Annie Overvliet een bezoek vanwege hun 65 jarig huwelijk. | Foto Wil van Elk
Burgemeester Jaensch bracht Piet en Annie Overvliet een bezoek vanwege hun 65 jarig huwelijk. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Annie en Piet Overvliet 65 jaar getrouwd

Algemeen

Piet Overvliet ontmoette 'zijn' Annie toen ze beiden zeventien jaar oud waren. "Ze zei niets die avond", zij Piet lachend. Een jaar later verloofden ze. "Ik heb de ring nog, moest wel worden verlengd." Het inmiddels 89 jaar oude briljanten echtpaar trouwde op 5 augustus 1952.

Burgemeester Emile Jaensch bezocht het bruidspaar eerder omdat hij op 5 augustus niet kon. Een prachtig boeket van de gemeente stond al stralend op tafel. Bij het gezellige gesprek op donderdag 27 juli waren hun zoon, dochter, schoondochter en -zoon en een kleinzoon aanwezig. Piet en Annie hebben drie kleinkinderen en een achterkleinkind. "We wachten op nog een achterkleinkind!" Het echtpaar is zoals Piet omschreef: "Een twee-eenheid; we zijn altijd samen".

Rijnsburg

Annie Star is geboren en getogen in Rijnsburg. "Daar ben ik ook op school geweest." Piet woonde aan de Valkenburgerweg, toen nog Oegst­geest. Ze hebben na hun trouwen tien jaar ingewoond bij Piet zijn ouders. Piet ging als militair naar Indië: "Ik had een retourtje", zei hij gekscherend. "Ik diende daar twee jaar en werkte op het veldpostkantoor."

Hij was aan het begin van zijn werkzame leven elektromonteur en bij het aansluiten van een schakelaar in huis Star, ontmoette hij Annie. Hij vertelde over het werken bij Sikkens, het latere AKZO, en de bestuursfuncties die hij had bij het pensioenfonds, ondernemingsraad en personeelsvereniging. In 2007 ontving hij een Koninklijke Onderscheiding. "Ik stopte toen ik 62 was." Tien jaar lang gingen ze met de camper overal naar toe.

Herinneringen

Na het actieve leven hebben ze goede zorg die hen op de been houdt. Alles is goed verdeeld en hun dochter doet een keer in de week de boodschappen. "Ik klaag niet hoor," zei mevrouw Overvliet stellig. "Het hart doet het nog best, maar ik doe niet zo graag veel meer," vulde haar man aan. "We leven nu op de herinneringen".

Na jaren in de Korenbloemlaan te hebben gewoond, verhuisde het echtpaar naar Haaswijk. Trots op Oegst­geest vertelden ze over de omgeving en de rust. "Toch zijn de mensen in Oegst­geest afstandelijker dan in Rijnsburg. De zorg is hier goed geregeld," zei de van geboorte Rijnsburgse.

Feest

Het briljanten feest vierden ze op 6 augustus in Woods in Leiden. "In september hebben we weer een familiereünie!"

 

(Wil van Elk)

Uit de krant

Uit de krant