De aanhoudende regen kon de pret niet drukken aan de Klinkenbergerplas. | Foto Wil van Elk
De aanhoudende regen kon de pret niet drukken aan de Klinkenbergerplas. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

PUUR-festival aan de Klink erg nat maar niet verregend

Algemeen

Het begon zaterdag 29 juli eerder te regenen dan voorspeld, maar dat kon de pret niet drukken op het PUUR-festival aan de Klinkenbergerplas. Met gratis uitgedeelde poncho's gingen de feestgangers onvermoeibaar door.

Op de een of andere manier had het door de regen veranderde decor een bijzondere invloed op het gedrag van de feestgangers die al stoeiende met de plastic poncho's grappige capriolen uithaalden bij het aantrekken. Glijdend en glibberend gingen ze van tent naar tent waar onder het zeildoek de vrolijkheid de boventoon voerde.

Wederom kregen de organisatoren een teleurstelling te verwerken. Net als bij eerdere edities betrof dat de weersomstandigheden. Bij aanvang was het gelukkig nog goed weer en het grootste gedeelte van de toegangskaarten was verkocht en het was dan ook gezellig druk op het ruim ingerichte terrein bij de Klinkenbergerplas. Het eten en drinken, en bovenal de muziek, ging ondanks de buien onverstoorbaar door.

Veiligheid

De strakke organisatie bleek al bij binnenkomst waar lange rijen dranghekken een gigantische fietsenstalling vormden waar daags erna nog tientallen achtergebleven fietsen stonden. De veiligheid voor de gasten stond voorop en een strakke beveiliging zorgde voor een goede toegangscontrole. Eet- en dranktenten, toiletten en muntverkoop was ruim van opzet. In een circustent zorgden muziek en lasershows voor een bijzondere sfeer. Om precies 23.00 uur stopte de festiviteiten en velen besloten om per taxi het feestterrein te verlaten.

Drassig

Bij het opruimen werden stapels vuilniszakken gevuld met achtergebleven poncho's. Voor het afbreken van de tenten en podia waren rijplaten geen overbodige luxe op de drassige grond.

(Wil van Elk)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant