De Rotarians genoten samen met hun gasten van de vaartocht. | Foto PR
De Rotarians genoten samen met hun gasten van de vaartocht. | Foto PR

Varen met de Rotary Oegstgeest - Rhijngeest

Algemeen

Zondag 11 juni organiseerde Rotary Oegstgeest - Rhijngeest de traditionele vaartocht door Leiden.

Deze Rotary-afdeling heeft op deze zonnige zondag de bewoners van de huizen Tilly Koenenlaan (Haaswijk) van Gemiva en Adriaan van Rooyenlaan (Poelgeest) van 's Heerenloo een onvergetelijke vaar dag bezorgd.

Het was een prachtige dag om met de bewoners op pad te gaan want het weer was uitstekend. Om 11.00 uur vertrokken de Rotarians met vijf sloepen en twintig bewoners met een (beperkte) verstandelijke handicap en hun begeleiders richting de Leidse grachten.

"Het was zeer dankbaar om te zien hoeveel plezier onze gasten beleefden aan deze dag. Vooral de lage bruggen zorgden voor spanning en sensatie," aldus Pim Kuit, één van de organisatoren. Tussen de middag trakteerde de Rotary op een heerlijke lunch, en natuurlijk mocht de traditionele groepsfoto niet ontbreken.

Na het smakeliljke middagmaal voer de stoet richting de Kaag, waar een verkoelende bries een ieder goed uit kwam. De golven op de Kaag maakten de tocht compleet.
Om half vier werd er weer aangemeerd in de jachthaven Poelgeest. "Het was een prachtige dag waar we met veel plezier en genoegen op terug kijken met dank aan de bewoners en hun begeleiders."
De bewoners gaven aan volgend jaar weer graag van de partij te zijn.

Uit de krant

Uit de krant