Veel partijen werken mee om van het wijkfeest een succes te maken. | Foto Willemien Timmers
Veel partijen werken mee om van het wijkfeest een succes te maken. | Foto Willemien Timmers

Family Fun Festival in Mien Ruyspark

Algemeen

De Morsebel en Haaswijk maken zich op voor een groots wijkfeest, komende zaterdag 17 juni. De Stichting Kinderopvang Oegstgeest, Stichting Jeugd- en Jongerenwerk midden Holland, Basisschool Joris de Witte en Buurtvereniging Haaswijk en Morsebel sloegen de handen inéén en het Family Fun Festival is hier het resultaat van. Een unieke samenwerking, bedoeld om de sociale cohesie te vergroten in de wijk.

Van 13.00 uur tot 17.00 uur is er zaterdag heel veel te beleven in het Mien Ruyspark. Niet alleen voor jong, zeker ook voor wat ouder. Rob Heemskerk van snackbar 't Haasje neemt een groot terras mee waar men kan genieten van muziek en Robs heerlijkheden. Voor deze speciale dag heeft de organisatie Koert Witteman, bekend van zijn deelname aan The Voice, bereid gevonden de sfeer muzikaal te ondersteunen. Maar ook het Joppekoor uit Warmond is van de partij. Stoere mannen van de zee (Kaag). Ook Marco van der Horst, de huis dj en stalmeester van de buurtvereniging zal het gezellige horeca en muziekplein vullen met muziek en presentatie.
"Door een goede samenwerking tussen school, buurtvereniging, kinderopvang, jongerenwerk en de gemeente streven we naar meer verbinding in onze wijk en een sterkere samenwerking tussen de maatschappelijke partners. Door het creëren van een gezond pedagogisch klimaat ervaart 'de nieuwe generatie' dat belangeloos inzet tonen loont. Deze nieuwe intensieve samenwerking is een vernieuwde manier van samenwerken in de wijk. Door het delen van kennis en het delen van de financiën ontstaan er nieuwe mogelijkheden," laat een woordvoerder van de organisatie weten. Ook de gemeente Oegstgeest is actief betrokken bij dit evenement en heeft hier ook financieel een bijdrage aangeleverd. Ook operationeel dragen zij een steentje bij aan het feest. "Wij zijn diverse fondsen erkentelijk. Fonds 1818, Lokaal Fonds Oegstgeest en Cultuurfonds Oegstgeest hebben forse donaties gedaan."


Het Family Fun Festival start om 13.00 uur met een roofvogeldemonstratie verzorgd door Bouman Roofvogels uit Rijnsburg. Er kan kennis gemaakt worden met Historisch vrijvechten, zoals in de Middeleeuwen. Verder is er een poi- en hoepelworkshop, een dansdemonstratie, panna voetbal, een stormbaan, zijn er knutselactiviteiten, en is er een snoezelhoek voor de allerkleinsten. Het Cultuurfonds heeft een heus kunstproject mede mogelijk weten te maken in de vorm van een graffiti workshop, gegeven door een graffitikunstenaar pur sang.

Uit de krant

Uit de krant