Scouting Derja belandde op de vierde en de vijftiende plaats. Foto PR
Scouting Derja belandde op de vierde en de vijftiende plaats. Foto PR Foto: PR

Oegstgeester Scouts door naar Landelijke Scoutingwedstrijden

Algemeen

Twee Oegstgeester Scoutinggroepen, Scouting Derja en Scouting Shawano's, zijn vorig weekend in de prijzen gevallen bij de Regionale Scoutingwedstrijden.

Deze regionale wedstrijden worden elk jaar op het Naaldenveld in Aerdenhout gehouden. De 320 scouts, verdeeld over 60 ploegen, in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar, haalden alles uit de kast met als doel een plek op de Landelijke Scoutingwedstrijden. Alleen de zes beste ploegen uit de Regio Hollands Midden mogen door naar dit landelijk evenement.

'Iedereen heeft zijn eigen talent en kan een superheld zijn'. Met die gedachte is het thema van de wedstrijden dit jaar Superhelden. Van vrijdagavond tot en met zondagmiddag werden de Scouts beoordeeld op samenwerking, thema- en kamp aankleding, kookkunsten en hun prestaties tijdens verschillende spellen. Verder vielen er punten te verdienen tijdens de hike, waar de ploegen met verschillende routetechnieken van punt naar punt wandelen. Tijd voor ontspanning was er ook: alle dagen werden feestelijk afgesloten in een grote kampvuurkuil met muziek en superhelden.

Het resultaat: De vijf Oegstgeester ploegen zijn allen in de top 20 gekomen. De ploegen van Scouting Shawano's zijn geëindigd op de 17e, 11e en 3e plaats, de ploegen van Scouting Derja zijn beland op de 15e en de 4e plaats.

De scouts die op de derde en vierde plaats eindigden mochten hun prijs op het podium in ontvangst nemen. Tijdens het Pinksterweekend zullen zij elkaar in Baarn weer tegenkomen. Daar zullen zij met 650 andere Scouts strijden om de titel: beste Scoutsploeg van Nederland.

Uit de krant

Uit de krant