Michiel Grijsen van apotheek Beker schenkt een koffer vol hulpmiddelen voor Nepal, Eva van Duijn en haar zoon Felix uit Oegstgeest zorgen dat de koffer op de juiste plek komt.
Michiel Grijsen van apotheek Beker schenkt een koffer vol hulpmiddelen voor Nepal, Eva van Duijn en haar zoon Felix uit Oegstgeest zorgen dat de koffer op de juiste plek komt.

Apotheek Beker schenkt hulpgoederen aan Nepal

Algemeen

Oegstgeestenaar Eva van Duijn stapte afgelopen maandag 16 april met haar zoon Felix Wams op het vliegtuig naar Kathmandu, Nepal. In haar rondreis bezoekt ze ook stichting Veldwerk om hulpgoederen af te geven. Michiel Grijsen van apotheek Beker deed een gulle bijdrage. Hij gaf Eva een koffer vol spullen mee voor het goede doel.

"Via via ben ik bekend met Stichting Veldwerk," vertelt Eva. "De oprichter René Veldt zet zich al tientallen jaren in voor gezondheidsprojecten daar. Toen ik onze vakantie naar Nepal had geboekt, besloot ik contact met de stichting te zoeken. Het blijkt dat op dit moment tekort is aan katheterzakken. Die krijg ik nu volop mee dankzij mijn apotheek Beker."
"Het is mooi als we iets kunnen bijdragen," vult Michiel Grijsen aan. "Eva bood aan de zakken te kopen maar ik wil hier graag mijn bijdrage aan doen. Ik vind het een mooie gedachte dat twee mensen uit Oegstgeest, de mensen in Nepal kunnen steunen. Dus wij nemen de kosten van de katheterzakken op ons. En Eva zorgt dat het op de juiste plek terechtkomt."
Felix en Eva nemen nog een koffer mee: met kussens. Kussens? "Dat zijn hele speciale," lacht Eva. "Het zijn high care luchtkussens, speciaal gemaakt voor mensen met decubitus (in de volksmond doorligplekken). Die zijn daar normaal helemaal niet verkrijgbaar. Mensen met een rolstoel die door ziekte erg vermagerd zijn, zijn hier enorm mee geholpen. Dus in totaal hebben we twee koffers met hulpmiddelen. Onze eigen spullen stoppen we in de handbagage. We hebben daar toch niet zo veel kleding nodig!" besluit Eva lachend.
Meer informatie over Stichting Veldwerk is te vinden op www.stichtingveldwerk.nl. De nieuwsbrieven geven een goed beeld van de verschillende projecten.

Uit de krant

Uit de krant