Alle kinderen kregen een zak snoep mee naar huis en een gratis ijsbon van Snackbar ’t Haasje.  | Foto Wil van Elk
Alle kinderen kregen een zak snoep mee naar huis en een gratis ijsbon van Snackbar ’t Haasje. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Het Gouden Ei van Haaswijk heeft twee jarige winnaars

Algemeen

Maar liefst 115 kinderen stonden op Eerste Paasdag om negen uur voor de brug te wachten bij het F.B. Hotzpark waar de familie Heemskerk meer dan driehonderd kleurige eieren had verstopt.

Henk Heemskerk bedankte in 1984 zijn toenmalige klanten van zijn melkwijk voor de klandizie in Haaswijk met een paasevenement in het F.B. Hotzpark op Eerste Paasdag. Het zoeken naar eieren werd een jaarlijkse traditie wat Rob Heemskerk van Snackbar 't Haasje later van zijn vader over nam.

De meer dan driehonderd verstopte eieren waren na goed zoeken na enige tijd gevonden. Ter ere van het jubileum waren de eieren in vele kleuren geverfd. Het vinden van de hoofdprijs kostte iets meer moeite.

Nadat Aniel Verra het eerste gouden ei eindelijk had gevonden, op aanwijzing van zijn grote broer, werd hij toegezongen door het publiek. Hij was jarig die dag!

Rob Heemskerk en zijn zoon Jonah en de Paashaas stonden ondertussen stiekem met elkaar te smoezen. "Pap, ik heb op een andere plek ook een gouden ei verstopt!" Een verrassing voor de kinderen, ze stoven direct de richting op waar het tweede gouden ei zou moet liggen. Heel toevallig werd het ei gevonden door een andere jarige, Luca Krijger, en ook dit keer op aanwijzing van een grote broer.


Voor de ouders was er koffie en thee en de kinderen kregen limonade. Alle kinderen kregen als verrassing een zak snoep mee naar huis en een gratis ijsbon van Snackbar 't Haasje. De winnaars kregen naast hun snackbon ook nog eens mega-paashaas van chocola.

Het park was mooi groen, en het was ook nog eens heerlijk weer en het begon pas te regenen nadat iedereen naar huis was.

(Wil van Elk)

De twee winnaars. | Foto Wil van Elk

Uit de krant

Uit de krant