De geïnteresseerden in de raadszaal. | Foto Willemien Timmers
De geïnteresseerden in de raadszaal. | Foto Willemien Timmers

Ruiken aan het raadslidmaatschap

Algemeen

Op dinsdagavond 4 april konden belangstellenden in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg even 'ruiken' aan het raadslidmaatschap.

Nu de gemeenteraadsverkiezingen minder dan een jaar weg zijn, is het het juiste moment om in de politiek geïnteresseerde burgers uitleg te geven over een eventueel lidmaatschap van de Oegstgeester gemeenteraad.

Ongeveer twintig geïnteresseerden (al dan niet lid van een politieke partij) kwamen naar het raadhuis om te horen, en mee te maken wat het betekent om raadslid te zijn. Negentien enthousiastelingen namen plaats achter de tafels om te debatteren over een fictieve kwestie: het dempen van de Klinkenbergerplas voor de aanleg van een festivalterrein. Onwennig, maar onverschrokken grepen de burgers, verdeeld over twee partijen, naar de microfoon om hun mening te geven en de ander te overtuigen.

Van alle Oegstgeester politieke partijen waren vertegenwoordigers aanwezig. Ook zij gingen in gesprek met deze belangstellenden, in de hoop dat zij in aanloop naar de verkiezingen vers bloed op de lijst, en daarna in de raad kunnen krijgen. Niet voor alle partijen is dat even makkelijk, zo bleek dinsdag.

Wie weet dat deze avond voor een aantal burgers dè aanzet was om actief te worden binnen een lokale politieke partij. (Willemien Timmers)

Uit de krant

Uit de krant