Basisschool Het Dok aan het werk bij Vrij Groen. | Foto PR
Basisschool Het Dok aan het werk bij Vrij Groen. | Foto PR

Vrij Groen moet plek krijgen in het dorp

Politiek

Enkel het CDA en Hart Voor Oegstgeest stemden afgelopen donderdag in de gemeenteraadsvergadering tegen een motie van Progressief Oegstgeest en de VVD om op korte termijn vaart te zetten in de zoektocht naar een nieuwe locatie voor biodiversiteitstuin Vrij Groen.

Vrij Groen had vier jaar een prachtige plek aan de Rijn in Nieuw-Rhijngeest, maar moest daar weg omdat op het aan hun in bruikleen gegeven terrein gebouwd gaat worden.
Omdat veel Oegstgeestenaren actief gebruik maakten van de tuin, en ook basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs er hun voordeel mee deden, werd vorig jaar aan de gemeente gevraagd of de tuin een alternatieve locatie kon krijgen in het dorp. "Wij kregen geen reactie van de wethouder," liet projectleider Annemarie van Dam eerder weten.
De raad draagt wethouder Jos Roeffen nu op om op korte termijn diverse locaties te onderzoeken als mogelijke nieuwe thuisbasis. Als belangrijkste optie noemt de raad daarbij een deel van het Vroege Vogelspark in Poelgeest. "Daar is immers al toegezegd dat het park nog heringericht zal worden. Bovendien is daar een school in de buurt," aldus Ria Pasterkamp (PrO). Andere locaties die in de motie genoemd worden zijn Kwekerij De Groene Cirkel en een deel van het Jan Wilspark.
"Ik ben zeker bereid om met Vrij groen in gesprek te gaan," liet de wethouder weten. "Voorheen liep dat inderdaad met horten en stoten omdat wij zeer beperkt mogelijkheden zagen."

(Willemien Timmers)

Uit de krant

Uit de krant