De voortuin van Jaap van den Broek aan de Admiraal de Ruyterlaan staat vol met fietsen. | Eigen foto
De voortuin van Jaap van den Broek aan de Admiraal de Ruyterlaan staat vol met fietsen. | Eigen foto

Nieuwe fietsenstalling gezocht

Algemeen

Wie vorige week over de Admiraal de Ruyterlaan wandelde, kon daar een merkwaardige verzameling tweedehands fietsen in een tuin zien staan. Het is de voorraad fietsen van vrijwilligers in Oegstgeest en Leiderdorp, die eerder bij de vluchtelingenopvang in Leiderdorp onderdak had gevonden. Daar moesten de fietsen weg omdat het COA de tijdelijke locatie definitief teruggaf aan de eigenaar van de gebouwen. De vrijwilligers in Leiderdorp zagen geen andere oplossing dan te stoppen met het verstrekken van opgeknapte fietsen aan nieuwe statushouders. Oegstgeestenaar Jaap van den Broek wil echter (nog) niet opgeven en zette de meeste fietsen in zijn tuin.
"Als u de fietsen niet meer ziet staan, betekent dat niet dat hij er inmiddels onderdak voor heeft gevonden. Er staan nu zo'n vijftig fietsen in mijn achtertuin," laat van den Broek weten.
Dat kan niet te lang want in het voorjaar moeten ze daar wel weg zijn. "Weet u een liefst overdekte plek zoals een lege garage, waar de fietsen tot het einde van het jaar kunnen staan? Laat het mij weten en help zo onze nieuwe inwoners uit oorlogsgebieden aan een fiets. 0653744954."

Uit de krant

Uit de krant