Afbeelding

VVD trekt 'losloop-motie' in

Algemeen Politiek

politiek ♦ In de raadsvergadering van afgelopen donderdag uitte Nicole Zwart (VVD) haar zorgen over hoe het participatietraject om te komen tot een nieuw inrichtingsplan voor de Klinkenbergerplas is verlopen.

"Het was een goed experiment, maar er zijn nu geluiden van 3100 handtekeningzetters tegen een permanente aanlijnplicht bij delen van De Klink, die in het resultaat geen breed gedragen uitkomst zien," sprak zij, met een motie voor een ruimer losloopbeleid in haar zak. Marlene Simoons D66 was het daarmee eens: "We moeten lessen leren hoe zo'n proces beter kan." Sandra Mrosek uitte dat 'het belangrijk is om recht te doen aan 3100 ondertekenaars. "In de winterperiode moet er in ieder geval geen aanlijnplicht komen."

Andere partijen zagen de noodzaak niet in om het 'democratische proces' naar zich toe te trekken, daar de verdere uitwerking van het plan een collegebevoegdheid is.

Wethouder Jos Roeffen bleef erbij dat het nieuwe plan voor de Klinkenbergerplas, inclusief de permanente aanlijnplicht, tot stand gekomen is na een zorgvuldige afweging van alle belangen. "We zijn gekomen tot een compromis waar iedereen zich goed tot vrij goed in kon vinden. Zienswijzen kunnen nog leiden tot veranderingen."

Zijn toezegging om het proces grondig te evalueren, maakte de klaarstaande motie volgens de VVD onnodig. Tot een discussie over het toekomstige losloopbeleid rond de Klinkenbergerplas kwam het niet. (WT)

Uit de krant

Uit de krant